Bejelentés


Munkával,felvilágosító szóval!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Állandó tárlatunk, mely a testület történetét hivatott bemutatni

Rengeteg esetben érkeztek hozzánk elhunyt, vagy szerencsére még élő, az egykori testület alapító tagjaitól, vagy későbbi hivatásos és társadalmi állományában szolgáltaktól, vagy hozzátartozóiktól munkásőri hagyaték felajánlások.

 

 

Jellegüknél, fajtájuknál fogva az anyagok rendkívül széles skálán mozognak, megtalálhatóak itt ruházati anyagok, komplett ruházatok, a legkülönfélébb folyóiratok és időszaki kiadványok, könyvek, feljegyzések, porcelán és csiszolt üveg ajándéktárgyak, kitüntetések, kitüntető jelvények és oklevelek, kiképzési és oktató tablók, rengeteg fénykép stb.

 

 

Ezeknek katalogizálása, rendszerezése folyamatos, melyből időnként egy-egy epizódot meg is jelentetünk a Társaság facebook oldalán, egyúttal köszönetet is mondva azokért a családtagoknak, vagy a felajánló egykori tulajdonosnak. Tulajdonképpen mindezzel is, erősítjük és szervezzük a testület, és egyúttal a szocializmus ma is élő tömegbázisát.

 

 

A nagyszámú felajánlásoknak köszönhetően, szűk két esztendő alatt akkora tárlati anyagunk gyűlt össze  -mintegy 4 ezer tételt számlálva-  az ideiglenes raktárunkban, hogy lehetőség nyílt a rendszerváltozás óta, az első és állandó Munkásőrség történeti múzeum megvalósítására.

 

Mindez, a maga nemében egyedülálló kulturális eredmény hazánkban, egyúttal a rendvédelmi szervek történetét bemutató hazai múzeumok, kiállítások sorába is szervesen illeszkedik, hiszen 1973-ig mint az köztudott a Munkásőrség mindenkori közel 600 fős hivatásos állománya, a BM.-hez volt becsatornázva illetményeit és juttatásit illetően.  Híven a Társasági Szerződésében foglaltakhoz:

 

"A Hagyományőrző Munkásőr Társaság tevékenységével elő kívánja segíteni a rendvédelmi hivatás társadalmi presztízsének növelését is."

 

A Munkásőrség Történeti Múzeum számára helyet adó épület a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelény városban kerül kialakításra, mely 2021. novemberétől válik látogathatóvá.


Képgaléria


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!